SDB

od 30.00€

 

 

Ovaj lokalitet nalazi se u podnožju planine Lovćena, na udaljenost od 1-2 kilometra od Nacionalnog parka Lovćen i svega nekoliko kilometara od najljepših vidikovaca sa kojih se prostori Bokokotorski zaliv. Ovo je specifičan prirodni ambijent u kojem se prožimaju mediteranska i planinska klima. Poznato istorijsko mjesto koje se nalazi na granici između Boke i stare Crne Gore. Ovaj prirodni i istorijski miks uticao je i na kulturu, arhitekturu, način života i hranu. Desetinama godina ove specifičnosti koriste ljudi s ovog područja stvarajući čuveni njeguški sir i pršut koji uz domaći hleb i medovinu, predstavlja tipičnu gastronomsku ponudu ovog kraja.

Domaćinstvo se nalazi u zaseoku Kopitu, svega 100 metara od centralnog dijela Njeguša đe se nalazi partizanski spomenik i Pošta.

Degustaciju i mogućnost kupovine proizvoda koja proizvode seoska gazdinstva iz drugih krajeva Crne Gore (med, rakija, vino i masline)

Uz prijatan ambijent i bogatu trpezu gosti će imati priliku da od domaćice Milice čuju i priču o ovom čuvenom selu i načinu života njenih redaka. Gosti mogu uživati u pješačenju i biciklizmu, ili učestvovati u branju voća i povrća, kao i u pripremanju hrane.

 

Ukupan smještajni kapacitet - 5 osoba

Pošalji poruku

EKV

Eko katun je nastao na osnovama tradicije i života crnogorskih Gorštaka vjekovima u nazad pa sve ...

 

SD VV

Ovo domaćinstvo primarno se bavi proizvodnjom vina i rakije, odnosno uzgojem i preradom grožđa na ...

 

SDM2

Ovo seosko domaćinstvo ili staro pastirsko naselje, smješteno je na obali istoimenog jezera, u geo ...

 
 

Subscribe to our newsletter to get exclusive discounts and new offers right in your inbox.