METODE PLACANJA


Navedeni načini plaćanja i opis procesa

 

1. Putovanje za ture turističke agencije Balkanica možete rezervisati na razne načine.



Najjednostavnije je direktno na web sajtu, gdje možete odabrati rezervaciju, a zatim platiti direktno nakon naše potvrde ili takođe možete poslati zahtjev poštom, a mi ćemo vam dati dalja upustva o rezervaciji i plaćanju. Jedna od mogućnosti je korištenje naših uputstava za plaćanje putem banke (IBAN) ako i dalje radije idete direktno u banku.



Takođe, ako vam je prikladnije, ne morate platiti cijeli iznos, ali možete rezervisati plaćanjem dijela računa kao potvrde putovanja, a ostatak možete platiti po dolasku.

 

Plaćanje proizvoda na našoj internet prodavnici je moguće izvršiti na jedan od sledećih načina: platnim karticama - VISA, Maestro ili MasterCard koje podržavaju plaćanje preko Interneta. Plaćanje karticama je realizovano u saradnji sa AllSecure doo i Hipotekarnom bankom i obavlja se na bezbedan i sertifikovan način preko AllSecure Paymet Gateway-a, jednostavnim unosom podataka sa platne kartice.

 

Nakon što se unesu podaci o kartici i potvrdi plaćanje, banka autorizuje transakciju i time je porudžbina odobrena i ulazi u dalji proces pripreme za isporuku. Iznos će biti rezervisan na vašoj kartici (računu) i neće Vam biti raspoloživ za drugu namenu.

 

Transkacija će biti kompletirana i iznos skinut sa vašeg računa tek kada su proizvodi pripremljeni. U slučaju da se plaćanje ne kompletira, odnosno iznos se ne skine sa računa do isteka 14 dana od prihvatanja Vaše porudžbine, ta porudžbenica će biti otkazana i izbrisana. Nakon isteka roka od 14 dana , novac rezervisane na Vašem računu se oslobadjaju i biće Vam ponovo na raspolaganju. Nakon toga možete ponoviti istu ili novu porudžbinu, i izvršiti plaćanje vezano za njih.

 

Proverite kod banke koja je karticu izdala da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.

 

                                                 

 


SIGURNA PLAĆANJA
Sve transakcije su zaštićene SSL-om. Vaši se podaci sigurno prenose tokom obrade svih plaćanja.

 

2. Primijenjeni standardi i procesi u zaštiti podataka prilikom plaćanja karticama

 

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola, primenom najsavremenijih metoda tokenizacije osetljivih podataka, i u skladu sa PCI-DSS standardima. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni trgovcu.

 

3D Secure zaštita za sve trgovce i kupce - AllSecure Payment Gateway koristi najviše globalne standarde zaštite i privatnosti podataka. Svi trgovci koji koriste AllSecure Payment Gateway su automatski uključeni u 3D-Secure zaštitu, čime se kupcima garantuje bezbednost kupovine. Brojevi platnih kartica kupaca se ne čuvaju na sistemu trgovca a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka.

 

PCI DSS Standardi - AllSecure Payment Gateway se konstantno usaglašava sa svim zahtevima kartičarskih organizacija u cilju povećanja nivoa bezbednosti trgovaca i kupaca. Od 2005 godine do danas, bez prekida, sistem je sertifikovan kao PCI-DSS Level 1 što predstavlja najviši standard u industriji. PCI Data Security Standard (PCI-DSS) je norma koja definiše neophodne mere bezbednosti pri obradi, čuvanju i prenošenju osetljivih kartičarskih podataka. PCI Standardima se štite osetljivi podaci o korisniku kartice tokom celog procesa plaćanja: od momenta unosa podataka na prodajnom mestu trgovca, tokom komunikacija između trgovca i relevantnih banaka i kartičarskih organizacija, kao i kasnije čuvanje tih podataka.

 

REZERVACIJA
Kreirajte svoj račun na našoj stranici koristeći link. Nakon što izvršite rezervaciju, možete se prijaviti u "Moj račun" na web mjestu. Na stranici "Moj račun" možete pronaći sve detalje o rezervaciji i plaćanju te kako možete platiti ostatak izleta, kao i ostale detalje važne za vašu rezervaciju.

POTVRDA
Važne informacije kao što su opis koji je rezervisan, detalji o cijenama i načini plaćanja poslat će se e-poštom. Obratite se korisničkoj službi na info@balkanica.me ako u roku od 24 sata ne dobijete potvrdu e-poštom.

REZERVACIJA
Ako ste izvršili rezervaciju i primili podatke o rezervaciji, ali niste uplatili depozit ili puni iznos u roku od 7 dana od datuma rezervacije, morate nam pružiti jednu od dvije mogućnosti (depozit ili puni iznos) kako bismo potvrdili rezervaciju.

PROMJENA REZERVACIJE
AKO KUPAC ŽELI NEŠTO PROMIJENITI NAKON ŠTO JE BOOKIRAO, Npr., DATUM PUTOVANJA, ODREDIŠTE, ODLAZKA ILI SMJEŠTAJA MOLIMO VAS DA NAM SE OBRATITE.

Promjene u rezervaciji obično znače da se prvobitna rezervacija mora otkazati, što može značiti da naknada i / ili naknade koje naplaćuju dobavljači iznose cjelokupnu vrijednost rezervisanog putovanja. Zatim će se kupcu naplatiti trošak nove rezervacije.

 

IZJAVA O KONVERZIJAMA                                                                                                                   Sva plaćanja će biti obavljena u eurima ( € ). Ukoliko se plaćanje obavlja platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, iznos transakcije će biti konvertovan u lokalnu valutu korisnika kartice, prema kursu kartičnih kuća Visa/Mastercard.

 


OTKAZ I POVRAT
OTKAZ SE MOŽE IZVRŠITI DIREKTNO ONLINE NA WEB STRANICI. TURISTIČKA AGENCIJA BALKANICA OBRADIT ĆE SVE TAKVE ZAHTJEVE, UKLJUČUJUĆI OTKAZE NAPRAVLJENE E-MAILOM.

U slučaju povraćaja sredstava kupcu koji je predhodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, taj povraćaj se vrši isključivo preko iste VISA, Maestro ili MasterCard kartice koja je korištena za plaćanje. Ovo znači da će naša banka na naš zahtev obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

 



 

 

 

Pjesacenje Volusnica - Prokletije

Prokletije su najveći planinski masiv Balkana. Pripadaju planinskom vijencu Dinarida i njihov su na ...


 

JULSKI KAMP- polazak 10.jul

Dječiji kampovi doprinose fizičkom i umnom razvoju , podstiču djecu da budu strpljivi, istrajni, ...


 

AVGUSTOVSKI KAMP - polazak 10. avgust

Djeciji kampovi doprinose fizickom i umnom razvoju, podsticu djecu da budu strpljivi, istrajani, kre ...


 
 

Subscribe to our newsletter to get exclusive discounts and new offers right in your inbox.