SDF

od 30.00€

 

 

Porodično imanje Feratovića se nalazi na samoj granici NP Prokletije, a udaljeno je svega 7,5 km od centra grada i  na udaljenosti od 500-600 metara prolazi staza Peaks of the Balkans (planinarska staza dužine 192 km, koja prolazi kroz tri zemlje i to: CG, Albanija i Kosovo a ista se prelazi za 8 do 10 dana), kao i pješačka staza koja vodi do Memine planine.

 

Takođe, spuštanjem do grada posjetioci su u prilici da vide Kulu Redžepagića, Plavsko jezero, itd… Za one koji vole vjerski turizam u Plavu ima mnogo zanimljivih destinacija kao sto su: Manastir svete trojice u Brezojevicama, koji je jedan od najstarijih objekata u Crnoj Gori, zatim Stara džamija u Plavu, džamija Sultanija. Za ljubitelje ribolova dostupne su fly–fishing zone i Plavsko jezero.

 

Tu su i rekreativne vožnje čamcima.

 

Porodica se pretežno bavi  voćarstvom.  Na njihovom imanju postoji preko 40 sorti jabuke, više od 15 sorti kruške kao i 20-ak stabala, starijih autohtonih sorti jabuke i kruške. Takođe tu se nalazi veoma veliki broj jagodičastog voća, jagode, maline, kupine, aronije, itd. Takođe su na imanju napravili tri vikend kućice koje su opremljene kupatilima i sa čijih se terasa  pruža prelijep pogled na Plavsko jezero. Na imanju je napravljen i veliki drveni prostor (šadrvan), za degustaciju njihovih proizvoda. (sokovi, džemovi, slatko od raznih proizvoda, itd.)

Pošalji poruku

AM

Ovaj smještaj se nalazi u Gornjoj Dobrilovini, a nudi vrt, terasu i besplatni WiFi. Dostupan je b ...

 

SDJ ESD

Ovo seosko domaćinstvo se nalazi u selu Trsa, na tzv. Durmitorskom prstenu, koji obuhvata više pla ...

 

VPP

Ovaj smještaj se nalazi u Petrovcu, jednom od najljepših crnogorskih gradova. Opremljen je svim po ...

 
 

Subscribe to our newsletter to get exclusive discounts and new offers right in your inbox.