Istraži

PJESACENJE VOLUSNICA - PROKLETIJE

Prokletije su najveći planinski masiv Balkana. Pripadaju planinskom vijencu Dinarida i njihov su najjužniji, najviši i najimpresivniji dio. Prostor Prokletija je administrativno podijeljen između Albanije, Srbije - Kosova i Crne Gore. Masiv Prokletija se prostire između Skadarskog jezera i Zetske ravnice na jugozapadu, rijeke Drim na istoku, Metohije i Mokre gore u Metohiji na sjeveroistoku i


KANJON MRTVICE- JEDNODNEVNI IZLET

Kanjon Mrtvice je jedan od najljepših kanjona na području zemalja bivše Jugoslavije, Nalazi se u blizini kanjona Platije, podno planine Maganik na zapadu i Tali na sjeveroistoku.


KRSTARENJE SKADARSKIM JEZEROM

Skadarsko jezero je jedan od nacionalnih parkova i glavnih atrakcija Crne Gore. Najveće jezero na Balkanskom poluostrvu, podeljeno između dve zemlje Crne Gore i Albanije, pokorava svojom veličinom i prirodnom ljepotom. Veliki dio jezera pripada Crnoj Gori, što čini oko 2/3 jezera. Nacionalni park Skadarsko jezero je osnovan 1983. godine. Jezero je nastalo putem rastvaranja krečnjačkih stije


PJEšAčKA TURA BLIšKOVO-PONIKVICE-BLIšKOVO

Ime sela Bliškovo po predanju koje se sačuvalo među mještanima vodi porijeklo od riječi "Bli(ž)š-kovo" što označava "mjesto koje se nalazi u "blizini" - "Bliš" nekog mjesta, odnosno Brskova, u kojem se kovao novac. Sigurno je jedno, da naziv Bliškovo ima veze sa „kovanjem“ jer se u selu do danas sačuvao toponim Kovačevac.


PLAV I VUSANJE

Mali grad smješten u sjeveroistočnom dijelu Crne Gore, na obroncima planine Prokletije i na obali Plavskog jezera. Grad se nalazi na 910 m nadmorske visine, na mjestu gdje se rijeka Lim uliva u jezero.


BAR - STARI BAR

Stari Bar je jedno od najstarijih naseljenih mjesta u Crnoj Gori i grad sa dugom i burnom istorijom, oko koga su lomile koplja mnoge vojske i osvajači. Izgrađen na mjestu neobičnom za primorske gradove, na nekoliko kilometara od obale, Stari Bar se nalazi na uzvišenju Londša, u podnožju planine Rumije.


OHRID

Ohrid je grad u Republici Makedoniji, na sjeveroistočnoj obali Ohridskog jezera i središte Ohridske arhiepiskopije. Ohridska opština se sastoji od grada Ohrida i još 28 sela koji zajedno imaju oko 55.000 stanovnika. Leži u dnu Ohridskog Polja.


BUDIMPEŠTA-PALIĆ- BEOGRAD-ZLATIBOR PROLECE 2024.

Budimpešta je glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i saobraćajni centar zemlje. Ima preko 1,7 miliona stanovnika, što je manje od vrha, dostignutog sredinom 1980-ih kada je imala 2,1 miliona. Grad Budimpešta čini posebnu županiju (glavni grad) u sklopu županijske podele Mađarske, a sa svih strana okružuje je županija Pešta. Budimpešta zauzima obe obale D


Subscribe to our newsletter to get exclusive discounts and new offers right in your inbox.